вівторок, 19 грудня 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу відбито понад 90 атак - Генштаб назвав найгарячіші ділянки фронту

За добу відбито понад 90 атак - Генштаб назвав найгарячіші ділянки фронту
Українські воїни відбивають ворожі атаки на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби українські захисники відбили понад 90 атак російських загарбників на різних ділянках фронту. Найактивніше ворог атакував у районах Авдіївки, Бахмута, Мар'їнки та у Запорізькій області.

Загалом на фронті відбулося 105 бойових зіткнень. Про це вранці 19 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав одного ракетного та шістьох авіаційних ударів, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши два БпЛА типу Shahed-136/131. Протиповітряною обороною всі ударні БпЛА знищено", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнала Новомихайлівка Донецької області. Під артилерійським вогнем ворога було понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили п'ять атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 10 атак окупантів поблизу Макіївки Луганської області та східніше Тернів і Спірного Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягла на Бахмутський напрямок 62 тисячі окупантів

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 21 атаку противника біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони відбили 11 атак противника в районах Авдіївки та ще 13 атак біля Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують ворога неподалік Новомихайлівки Донецької, де відбито 13 атак. На Шахтарському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів.

На Запорізькому напрямку українські оборонці відбили 17 атак противника західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області.

"Водночас, на Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони дистанційного мінування та один артилерійський засіб противника.

Російські окупанти не змогли просунутися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Однак успішно атакували поблизу Кліщіївки та Андріївки. Про це йдеться у звіті ISW.

Загарбники також обстрілюють Макіївку, важкі бої точаться біля Тернів. Російські війська продовжили наземні атаки на заході Запорізької області 18 грудня, але не просунулися вперед.

Зараз ви читаєте новину «За добу відбито понад 90 атак - Генштаб назвав найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі