середа, 04 травня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

З Попасної і Рубіжного неможливо евакуювати людей. Ворог посилив обстріли

З Попасної і Рубіжного неможливо евакуювати людей. Ворог посилив обстріли
Ситуація в Луганській області погіршується. Фото: t.me/serhiy_hayday

У Луганській області погіршується ситуація, однак евакуація з Рубіжного та Попасної наразі неможлива.

Водночас з інших міст сьогодні продовжать вивозити людей. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Евакуація з Рубіжного та Попасної неможлива. На вільній Луганщині досі залишаються більше 50 тисяч мешканців", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на фронті зміниться за два тижні – Гайдай

Гайдай наголосив, що потрібно поспішати з евакуацією, адже ситуація на Луганщині погіршується. За його словами, 9 травня близько і російських обстрілів стає все більше.

Він зазначив, що Рубіжне й Попасна поки на паузі, але з інших міст сьогодні продовжать вивозити людей.

"Збитки від ударів ворога порахувати нереально, адже обстріли тривають, тож щодня маємо нові руйнування", - повідомив голова ОВА.

Найбільш постраждалі населені пункти - Попасна, Рубіжне, Новотошківське, а в захопленому Щасті рівень руйнації досягає 90%.

Гайдай додав, що загарбникам не потрібні українські міста та люди, головне - звіт перед президентом РФ Володимиром Путіним про взяття землі.

За його словами, росіяни не можуть пробити нашу оборону, тому знищують населені пункти й тільки потім можуть зайти в них.

На Луганщині у результаті ворожих ракетно-бомбових ударів загинуло щонайменше двоє людей, ще дві особи минулої доби зазнали поранень. Російські окупанти також проводили штурмові дії в районі Попасної, де бої досі тривають, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «З Попасної і Рубіжного неможливо евакуювати людей. Ворог посилив обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі