середа, 19 червня 2024 15:14

З PinchukArtCentre викрали художню роботу. Але згодом повернули

З PinchukArtCentre викрали художню роботу. Але згодом повернули
Злочинець сам повернув вкрадене. Фото: PinchukArtCentre/Facebook

У галереї PinchukArtCentre сталося пограбування.

З виставки викрадали художню роботу, повідомляють у соцмережах центра.

Представники артцентру подали заяву у поліцію.

Камери спостереження всередині галереї і за її межами зафіксували обличчя правопорушника. У PinchukArtCentre закликали викрадача роботи повернути роботу протягом двох днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З галереї вкрали унікальні картини

"Також зазначаємо, що відповідальність за таку крадіжку згідно частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України - від п'яти до восьми років позбавлення волі", - йдеться у заяві артцентру.

Згодом у галереї повідомили, що роботу повернули.

"Ми раді повідомити, що викрадена художня робота поточної виставки повернута PinchukArtCentre. Інформацію про це передано до поліції. Наразі правоохоронці вирішуватимуть подальшу долю правопорушника", – йдеться у повідомленні.

Не повідомляється, яку саме роботу викрадали.

У PinchukArtCentre наразі тривають виставка робіт Олександра Ройтбурда, колективна експозиція творів митців з України, США, Бельгії, Мексики, Туреччини, Данії і Індії "Я з тобою", виставка художніх угрупувань 2010−2020-х років з Одеси "Непідвладне" та виставка в межах PAC UA "Ukrainian Paradise/Український рай".

ФБР США передало Україні картину художника П'єра Луї Гудро "Закохана пара". Під час Другої світової війни її викрали нацисти з Київського національного музею Ханенків.

Зараз ви читаєте новину «З PinchukArtCentre викрали художню роботу. Але згодом повернули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі