субота, 13 липня 2024 06:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ можуть звільнити окуповані території у кілька етапів - ISW

ЗСУ можуть звільнити окуповані території у кілька етапів - ISW
На всій лінії фронту тривають важкі бої. Фото: t.me/landforcesofukraine

Допомога Заходу дозволить Україні зірвати плани російського диктатора Володимира Путіна та звільнити окуповані території.

Але станеться це не одномоментно, а в кілька етапів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що зараз Сили оборони України провели кілька масштабних контрнаступальних операцій. Вони були успішними в оперативному плані впродовж усього повномасштабного вторгнення. Однак, на думку експертів, такий підхід до звільнення території не є єдино можливий для ЗСУ.

В ISW вважають, що вихід з нинішньої позиційної війни в Україні є складним завданням як для російських, так і для українських військ. На думку аналітиків, менш масштабні контрнаступальні операції ЗСУ відкривають можливості для досягнення оперативно важливих цілей без викликів, що пов'язані з проведенням більш масштабних контрнаступів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розповів, де відбувалися основні бойові зіткнення з росіянами за 12 липня

"Менш масштабні контрнаступальні операції, ймовірно, дозволять Україні швидше підірвати здатність Росії використовувати ініціативу на всьому театрі воєнних дій і швидше зменшити тиск на Сили оборони на всій лінії фронту", - йдеться у звіті.

За словами аналітиків, західна допомога для ЗСУ - це єдиний можливий шлях для зменшення намірів РФ знищити українську державність та ідентичність, не жалкуючи часу або вартості.

Також оборонна допомога західних партнерів здатна забезпечити Сили оборони України необхідним обладнанням та зброєю в обсягах, у терміни і в регулярності, що дозволять їм проводити масштабні операції зі звільнення тимчасово окупованих територій.

"Такі операції ЗСУ не обов'язково мають бути окремими та широкомасштабними. Вони можуть бути серією складних контрнаступальних операцій, що відбуватимуться наприкінці 2024 та впродовж 2025 року", - додають в ISW.

Українські війська вибили противника з Сотницького Козачка Золочівської громади Богодухівського району Харківської області України.

Ворог просунувся біля Воздвиженки, Юріївки, в Роздолівці та Новоселівці Першій, повідомляє аналітичний проєкт Deep State.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ можуть звільнити окуповані території у кілька етапів - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі