четвер, 25 серпня 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Вісім ракетних ударів і бомбардувальники в небі – як росіяни "вітали" українців із Днем Незалежності

Вісім ракетних ударів і бомбардувальники в небі – як росіяни "вітали" українців із Днем Незалежності
24 серпня, у День Незалежності України росіяни 200 разів здіймали в небо військові літаки. Фото: defensenews.com

24 серпня, в День Незалежності України, росіяни 200 разів здіймали в небо військові літаки.

В областях України загалом 189 разів оголошували повітряну тривогу. Але підтверджених ракетних ударів було лише вісім. Це ракети Х-22, випущені з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, повідомляють у командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

Противник, зокрема, підняв у небо до 90 літаків тактичної авіації, 34 дальніх і стратегічних бомбардувальники. Решта – літаки транспортної, армійської та спеціальної авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Незалежності став найбільш "тривожним" днем за час війни

"Винищувальна авіація ворога продовжує патрулювання в повітряному просторі Білорусі, Росії, на тимчасово окупованій території. Патрулюють також в акваторіях Чорного й Азовського морів. Роботу російської авіації забезпечують літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50. А також літаки-ретранслятори та постановники перешкод типу Іл-22", – йдеться в повідомленні.

За добу зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил знищили два ворожих вертольоти Ка-52 ("Алігатор") та шість БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Українські винищувачі, бомбардувальники та штурмовики завдають ракетно-бомбових ударів по ворожих танкових колонах на марші. Б'ють також по засобах протиповітряної оборони противника. Знищують реактивні системи залпового вогню, переправи, запаси пального. Влучають по скупченнях живої сили й техніки окупантів.

24 серпня росіяни вдарили ракетами по Миргороду на Полтавщині. По місту прилетіло чотири ракети. Били по військовому аеродрому.

А ввечері 24 серпня загарбники випустили ракети по залізничній станції Чаплине в Дніпропетровській області. Там загинуло 25 людей.

Зараз ви читаєте новину «Вісім ракетних ударів і бомбардувальники в небі – як росіяни "вітали" українців із Днем Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі