понеділок, 12 грудня 2022 19:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові США хочуть надати Києву безпілотники Reaper, але є нюанс – ЗМІ

Військові США хочуть надати Києву безпілотники Reaper, але є нюанс – ЗМІ
США хочуть надати Україні потужні безпілотники Reaper. Фото: Defence

Військово-повітряні сили США хочуть передати Україні безпілотники Reaper.

Однак у Пентагоні ще точаться дискусії щодо цього. Про це повідомляє Politico з посиланням на свої джерела.

Видання пише, що пропозиція від ВПС США надійшла через місяць після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Однак Пентагон все ще сумнівається, чи варто передавати ці безпілотники Україні.

"Побоювання у Пентагоні викликані передаванням секретних технологій і тим, що деякі з них майже напевно будуть збиті. Співрозмовники видання кажуть, що "ситуація майже патова", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли, які види повітряних тривог діють в Україні та яке їхнє значення

За словами одного джерела, така позиція розчарувала українську сторону. Також він сказав, що Київ обіцяє партнерам використовувати безпілотники для завдання ударів тільки по російських позиціях на території України, а також пообіцяв поділитися інформацією про цілі із США перед завданням ударів.

Керівники General Atomics – виробники Reaper – протягом кількох місяців контактували з українськими офіційними особами, намагаючись досягти угоди про передавання технологій, яка б відповідала правилам і вимогам США.

ВПС США роками намагалися списати старі версії свого флоту Reaper, щоб знайти гроші для купівлі й експлуатації передовіших технологій, але Конгрес щоразу відхиляв цю пропозицію.

Пріоритетом для Сполучених Штатів Америки у допомозі Україні буде зміцнення протиповітряної оборони.

Зокрема, у пакеті допомоги від 9 грудня на $275 млн є системи боротьби з безпілотниками. Про це заявив президент США Джо Байден у розмові з українським лідером Володимиром Зеленським, повідомляє Білий дім.

Американський президент також звернув увагу на надання $53 млн на підтримку енергетичної інфраструктури України.

Зараз ви читаєте новину «Військові США хочуть надати Києву безпілотники Reaper, але є нюанс – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі