неділя, 23 квітня 2023 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Військове командування РФ переконує Путіна перейти до оборони

Військове командування РФ переконує Путіна перейти до оборони
У міноборони РФ готують війська до оборони. Фото: novynarnia.com

Російське міноборони доповіло вищому керівництву РФ про значні зусилля при наборі 400 тисяч військовослужбовців за контрактом, які б могли захистити існуючу лінію фронту.

Це свідчить про те, що військове командування, ймовірно, хоче переконати президента РФ Володимира Путіна перейти до оборонних операцій, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російське військове командування також перекидає призовників для утримання російських позицій у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де наступав ворог минулої доби: свіжі дані Генштабу

"Планують готувати інші ресурси, щоб гарантувати, що Росія зможе утримати деякі позиції після того, як потенційний український контрнаступ досягне кульмінації. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник російського Генерального штабу Валерій Герасимов, ймовірно, усвідомлюють загрозу українського контрнаступу. Але продовжують посилати контрактників для посилення безглуздих наступальних операцій на вимогу Путіна", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики нагадують, що, за даними російських джерел, Путін надає перевагу лояльності над компетентністю. Це, ймовірно, заважає Шойгу та Герасимову зосередитися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони.

Українські Сили оборони зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Російські "військкори" надали достатньо матеріалів, які підтверджуються це, повідомив американський Інститут вивчення війни у новому звіті.

Заклики засновника і фінансиста приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина щодо припинення так званої спеціальної військової операції свідчать, що він знайшов союзників у міністерстві оборони Російської Федерації. Вони підтримують тимчасове заморожування війни в України та виступають за те, щоб зосередитися на закріпленні російських сил на окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Військове командування РФ переконує Путіна перейти до оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі