пʼятниця, 30 серпня 2024 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ проводять дві тактичні операції на Покровському напрямку - ISW

Російські загарбники зараз здійснюють дві тактичні операції в рамках наступу на Покровськ.

Окупанти намагаються оточити українські позиції між Мирноградом і Гродівкою. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Перша тактична операція вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська здійснюється з метою захоплення Мирнограда і просування до околиць Покровська.

Автор: understandingwar.org
  На Покровському напрямку фронту тривають запеклі бої
На Покровському напрямку фронту тривають запеклі бої

Другу тактичну операцію загарбники проводять вздовж лінії Селидове-Українськ-Гірник на південний схід від Покровська. Вона спрямована на розширення російського угруповання на Покровському напрямку та усунення вразливих місць для контратак з боку українських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни активно атакують на Покровському напрямку - Генштаб

При цьому російське військове командування, ймовірно, розглядає обидві ці операції як бажані передумови для початку інтенсивних наступальних дій на сам Покровськ.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, найінтенсивніші бої на Покровському напрямку тривають на східних околицях Гродівки, на південний захід від Гродівки біля Красного Яру, в межах Новогродівки та безпосередньо на схід від Селидового біля Михайлівки. Протягом останніх днів ISW спостерігав російські успіхи в цих районах.

За даними аналітиків, нещодавно російські війська оточили українські позиції на південний схід від Покровська вздовж Карлівського водосховища і змусили українські війська відступити з обмежених позицій в цьому районі.

"Ймовірно, вони сподіваються досягти подібного ефекту, намагаючись оточити українські позиції між Мирноградом і Гродівкою. Хоча залишається незрозумілим, чи зможуть російські війська підтримувати відносно швидкі темпи просування через порівняно велике місто Мирноград і його околиці", - зазначають аналітики ISW.

На Покровському напрямку склалась найбільш складна ситуація. Українські бійці проявляють мужність і героїзм у боях з переважаючими силами ворога, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, бої носять виключно жорсткий характер. Ворог кидає у бій все, що може рухатись і наступати, намагаючись прорвати українську оборону.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ проводять дві тактичні операції на Покровському напрямку - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі