середа, 20 липня 2022 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Відправляли ухилянтів у "подорож": 63 ділка сядуть за злочинну схему

Відправляли ухилянтів у "подорож": 63 ділка сядуть за злочинну схему
Правоохоронці ліквідували 45 незаконних каналів та затримали 63 учасників злочинних груп. Фото: t.me/dsr_npu

Правоохоронці ліквідували 45 незаконних каналів та затримали 63 учасників злочинних груп.

Злочинці незаконно переправляли чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у Telegram.

Зловмисники розміщували у закритих групах різноманітних месенджерів інформацію щодо можливості виїзду за кордон; вели перемовини з "клієнтом"; за декілька годин до виїзду відправляли повідомлення з часом та місцем зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі затримали людей, які фотографували склад після ракетного удару

За кожним учасником злочинних "схем" були закріплені певні обов'язки: зустріти "клієнта" та відвезти його до певної точки збору, переправити через кордон, де їх зазвичай зустрічав спільник.

Ділки пропонували наступні способи перетину кордону: пішки чи на авто в обхід офіційних пунктів пропуску; човном через річку або вплав у водолазному спорядженні; виготовлення фіктивних документи, які дозволяли виїжджати за кордон.

За свої послуги брали від $1000 до $20 тис з однієї особи.

Вони отримали майже $200 тис. "винагороди".

На Вінниччині поліцейські затримали 21-річного чоловіка. Він організував схему незаконного перетину державного кордону та звільнення від призову.

Чоловік діяв "під прикриттям" одного з вінницьких благодійних фондів. Вартість послуг фігурант оцінив у $3 тис. для однієї особи. За ці гроші він обіцяв виготовити "документи", які надавали б змогу потенційному призовнику безперешкодно перетинати державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Відправляли ухилянтів у "подорож": 63 ділка сядуть за злочинну схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі