субота, 14 січня 2023 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Відключення у понад 10 областях: оцінили стан енергосистеми після атак РФ

14 січня у понад 10 областях застосували аварійні відключення електрики.

Дефіцит потужності в енергосистемі зберігається внаслідок російських ракетних ударів та атак дронами, повідомила у суботу пресслужба Укренерго у Facebook.

"Сьогодні ворог знову обстріляв об'єкти енергетичної інфраструктури. Наслідки усуваються. Станом на 12:00 споживання електроенергії нижче, ніж учора, через потепління та вихідний день. Водночас дефіцит потужності в енергосистемі зберігається. Нагадуємо, що це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі", – сказано в повідомленні.

До всіх областей доведені ліміти споживання, які діють протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00. Наразі ліміти перевищені вже в 11 регионах, унаслідок чого застосовані аварійні відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог повернув "Калібри" у Чорне море: скільки ракет націлили на Україну

Українців закликали з розумом споживати електроенергію й користуватися енергоємними приладами почергово.

 

Учора в Збройних силах спостерігали ознаки підготовки російськими військами до нового масованого обстрілу України. Зранку 14 січня Росія атакувала ракетами Харків і Київ.

Зараз ви читаєте новину «Відключення у понад 10 областях: оцінили стан енергосистеми після атак РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі