пʼятниця, 19 серпня 2022 11:39

Вбивство журналіста Веремія: п'ять "тітушок" постануть перед судом

Вбивство журналіста Веремія: п'ять "тітушок" постануть перед судом
В'ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської пл. у Києві в ніч на 19 лютого 2014 року, у розпал зіткнень із "майданівцями". Фото: pravda.com.ua

Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора завершили досудове розслідування справи щодо вбивства журналіста В'ячеслава Веремія під час Революції гідності.

Обвинувальний акт стосовно п'яти "тітушок", які переховуються в Росії, скерували до суду, повідомила пресслужба ДБР 19 серпня.

Слідство встановило, що у ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вул. Володимирська та вул. Велика Житомирська в Києві обвинувачені вбили журналіста, який посмертно став Героєм України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 31 людина, якій потрібно бути вдячним за Незалежність України – кого необхідно знати

Ці ж особи також підозрюються у замахах на вбивство інших протестувальників, а також викраденні зброї та боєприпасів із запасів Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Києві.

"Щодо цих п'яти обвинувачених ДБР здійснювало спеціальне досудове розслідування (in absentia), у зв'язку з їхнім переховуванням на території РФ та на тимчасово окупованій території України. Деякі з них беруть участь в агресії проти України у складі незаконних збройних формувань так званої ДНР", – йдеться в повідомленні.

Фігурантам інкримінують низку кримінальних правопорушень. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

У ніч на 19 лютого 2014 року В'ячеслав Веремій їхав з роботи на таксі додому. На розі вул. Володимирської та вул. Великої Житомирської журналіст побачив озброєних тітушок у камуфляжі й масках і намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія та пасажирів. Водієві й іншому пасажирові після побиття вдалося втекти, а Веремія тітушки сильно побили, після чого вистрілили в спину.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна. Його засудили на чотири роки з випробувальним терміном – два роки.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство журналіста Веремія: п'ять "тітушок" постануть перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі