середа, 18 грудня 2019 08:11

Вбивство Шеремета: у поліції заперечили підозри, що експертизи не відповідали дійсності

Вбивство Шеремета: у поліції заперечили підозри, що експертизи не відповідали дійсності
depo Справа вбивства Шеремета: поліцейські заперечили підозри, що експертизи не відповідали дійсності

Інформація деяких засобів масової інформації щодо невідповідності дійсності результатів проведених експертиз у справі про вбивство Павла Шеремета не відповідає дійсності.

На цьому наголошують в управлінні комунікації Національної поліції України, пишет ТСН.

"Відомості про ймовірну суперечливість результатів деяких експертиз з'явилися напередодні у ЗМІ. У свою чергу слідство наголошує на недопущенні викривлення та поширення недостовірних даних в інформпросторі", - наголошується в повідомленні правоохоронців.

У поліції пояснили, що британський експерт Іван Бірч ще до призначення експертизи припустив, що всі зображені жінки на відео можуть бути однією і тією ж особою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжніх замовників не назвуть

Офіційне ж дослідження проводили фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, і досліджували вони не обмежений фрагмент відео, а записи з кількох камер спостереження.

Ці ж експерти "офіційно залучили до досліджень Івана Бірча", а їхні висновки стали частиною доказової бази в кримінальному провадженні.

Правоохоронці наголошують, що дали можливість стороні захисту ознайомитися з відповідними матеріалами.

"Національна поліція України закликає сторони кримінального процесу, журналістів та громадськість не викривляти озвучену раніше офіційну інформацію щодо розслідування цього резонансного вбивства", - зауважують в управлінні комунікації.

13 грудня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи музиканту й добровольцю 41-річному Андрієві Антоненку, дитячому кардіохірургу й волонтерці 40-річній Юлії Кузьменко та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь.

Їх підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" 44-річного Павла Шеремета. Його підірвали дорогою на роботу 20 липня 2016‑го в автомобілі, що належав цивільній дружині Олені Притулі. Вибухівку до днища машини прикріпили вночі.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Шеремета: у поліції заперечили підозри, що експертизи не відповідали дійсності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі