субота, 12 серпня 2023 15:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У ВМС ЗСУ повідомили, скільки кораблів Росія втратила за останній місяць

У ВМС ЗСУ повідомили, скільки кораблів Росія втратила за останній місяць
Пошкоджений у бухті Новоросійська російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк", найімовірніше вже не повернеться до Північного флоту РФ. Фото: Мілітарист

За останній місяць Росія втратила три кораблі, два з яких були бойовими.

Це "Биков", який зараз на ремонті, і "Оленегорский горняк", який до цього працював у якості парома. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прибрала з Чорного моря усі носії "Калібрів"

За його словами, станом на зараз Росія фактично зробила Азовське море своїм морем, за рахунок окупації Криму і півдня України.

Тим не менш, наголосив Плетенчук, згідно з міжнародним законодавством, Керченська протока є територіальними водами України.

"Ми видали попередження, що ми забороняємо судноплавство цією протокою, але всі представники Росії цього не дослухаються. Тому за цей місяць вони вже втратили три одиниці кораблів, два з яких бойові. Це "Биков", який зараз на ремонті, і "Оленегорский горняк", який до цього працював у якості парома", – сказав Плетенчук.

Пошкоджений у бухті Новоросійська російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк", найімовірніше вже не повернеться до Північного флоту РФ.

Стан корабля після атаки дронів в ефірі національного телемарафону прокоментував речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, перевіреної інформації щодо стану ураженого корабля українські ВМС не мають.

Однак, навіть на основі загальнодоступних даних можна впевнено сказати, що "на Північний флот цей корабель уже не повернеться".

Зараз ви читаєте новину «У ВМС ЗСУ повідомили, скільки кораблів Росія втратила за останній місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі