неділя, 10 вересня 2023 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні топчуться майже пів мільйона російських окупантів

В Україні топчуться майже пів мільйона російських окупантів
Розвідка назвала кількість російських окупаційних військ в Україні. Фото: Getty Images

На тимчасаово окупованих територіях України, зокрема у Криму, перебувають понад 420 тис. російських військових.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), повідомив "Інтерфакс-Україна".

"РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях і на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не брати до уваги Росгвардію, інших структур, спеціальних підрозділів, силових структур РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях", – сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакує Україну "свіжими" ракетами. Їх виготовлення треба знищити – ГУР

Окупаційний контингент налічує велику кількість танків, бронемашин, артилерійських систем, систем залпового вогню і ракетних систем, також повідомив Скібіцький.

Попри таку кількість окупантів, за більш ніж півтора року від початку повномасштабної агресії РФ так і не змогла досягти своєї стратегічної мети − повної окупації України, сказав представник ГУР.

Ворог почав змінювати свої цілі, окупанти намагаються повністю захопити Луганську та Донецьку області, повідомив Скібіцький.

Зараз найактивніші бойові дії окупанти здійснюють на двох напрямках: Куп'янськ-Лиман і Мар'їнка-Донецьк, сказав представник ГУР.

Сили оборони України ведуть оборонні дії на сході та наступальну операцію на півдні, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних сил України.

За 564 дні українські воїни знищили понад 268 630 окупантів, 8755 броньованих машин ворога, 4554 танків, 315 літаків і 316 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні топчуться майже пів мільйона російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua