неділя, 10 вересня 2023 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ повідомили про найзапекліші бої на фронті

У ЗСУ повідомили про найзапекліші бої на фронті
Українські війська подовжують контрнаступ на кількох напрямках. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські війська продовжують оборонні дії на сході та наступальну операцію на півдні України.

ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це вранці 10 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав двох ракетних та 40 авіаційних ударів по Україні, здійснив понад 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ так і по цивільних об'єктах.

Разом з тим протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки противника. Українською протиповітряною обороною знищено три розвідувальні БпЛА.

"Підрозділами ракетних військ уражено шість артилерійських засобів, один зенітно-ракетний комплекс, район зосередження особового складу та склад паливно-мастильних матеріалів противника", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі випустила по Україні 32 ударні дрони – Генштаб

Без суттєвих змін поки залишається оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

У районі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних Сил України в районах Берестового, Оріхово-Василівки, Богданівки. Тривають жорсткі бої в районі Кліщіївки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони України продовжують утримувати ініціативу. ЗСУ стримують ворога, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують нашу землю. Зокрема, українські воїни відбили близько 15 атак ворога в районі Мар'їнки.

На Мелітопольському напрямку українські війська ведуть наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади противника та наносити успішне ураження по його тилам.

Із настанням холодної погоди контрнаступ Збройних сил України триватиме. Українські війська наступатимуть навіть, якщо пересуватися стане важче, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Швидкість контрнаступу України перевищує швидкість ухвалення санкцій проти Росії. Президент Володимир Зеленський сказав про це на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ повідомили про найзапекліші бої на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі