субота, 09 вересня 2023 21:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Румунії знайшли уламки ще одного російського дрона: президент країни засудив інцидент

У Румунії знайшли уламки ще одного російського дрона: президент країни засудив інцидент
Президент Румунії Клаус Йоганніс рішуче засуив інцидент, спровокований російськими атаками на українські порти на Дунаї. Фото: Getty Images

На території Румунії виявили уламки ще одного дрона, схожого на ті, що використовує РФ для атак по Україні.

Президент країни заявив про неприйнятне порушення суверенного повітряного простору Румунії. Про це повідомляє HotNews.

Фрагменти дрона виявили в районі села Плауру, повіту Тульча. Пошукова місія почалася після отримання інформації від місцевої влади про можливе перебування елементів безпілотника приблизно в 2,5 км на південний схід від села.

Президент Румунії Клаус Йоганніс оперативно відреагував на цю подію, заявивши, що виявлення нових фрагментів безпілотників, подібних до тих, що використовуються російськими військовими, на румунській території поблизу кордону з Україною, свідчить про те, що відбулося абсолютно неприйнятне порушення суверенного повітряного простору Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чіткий сигнал Росії: у Балтійському морі почались масштабні навчання НАТО

"Я рішуче засуджую цей інцидент, спровокований російськими атаками на українські порти на Дунаї", – заявив він.

Він зазначив, що у суботу мав телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, де поінформував його про нові події, а той підтвердив свою повну солідарність з Румунією і запевнив, що Альянс і його члени повністю підтримують Румунію.

Як підтвердження підтримки Бухареста президент вказав на нещодавнє рішення США збільшити свою присутність в Румунії за допомогою літаків F-16 в рамках місії повітряної поліції в цій країні.

"Я знову рішуче засуджую неодноразові напади РФ на українське населення та цивільну інфраструктуру, в тому числі на українські порти на Дунаї поблизу кордону з Румунією. Ці глибоко невиправдані атаки порушують норми міжнародного права і є воєнними злочинами", – сказав президент.

Північноатлантичний альянс відреагував на заяву Бухареста про знайдені біля Дунаю уламки російського дрона-камікадзе Shahed.

4 вересня під час масованої атаки Російської Федерації на Одещину в районі Ізмаїльського порту ворожі дрони-камікадзе Shahed впали та здетонували на території Румунії, пише The Guardian.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголошує про відсутність даних, які би вказували, що Росія навмисно атакувала ударними дронами територію Румунії, коли завдавала ударів по території України.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії знайшли уламки ще одного російського дрона: президент країни засудив інцидент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі