субота, 09 вересня 2023 19:21

Чіткий сигнал Росії: у Балтійському морі почались масштабні навчання НАТО

Чіткий сигнал Росії: у Балтійському морі почались масштабні навчання НАТО
Країни-члени НАТО розпочинають біля берегів Естонії та Латвії масштабні навчання "Північне узбережжя". Фото: Bild

Країни-члени НАТО розпочинають біля берегів Естонії та Латвії масштабні навчання "Північне узбережжя".

Одним зі сценаріїв, які відпрацьовують під час цих маневрів, є блокада противником торговельного судна, наслідком якої стає напад на кораблі НАТО та подальша ескалація. Проце повідомили у міністерстві оборони ФРН,

Крім того, як повідомили в Бундесвері, планується відпрацювати дії союзників у ситуації, коли на одну з країн НАТО скоєно напад, у відповідь на який задіяні підрозділи НАТО біля узбережжя Балтійського моря з використанням кораблів, літаків та десантних частин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка склала список стратегічних об'єктів Росії, які підлягають знищенню

Маневри триватимуть два тижні. У них беруть участь близько 30 кораблів і понад 3000 військовослужбовців з усіх країн НАТО, які омиває Балтійське море, а ще військово-морські підрозділи США, Канади, Нідерландів, Бельгії та Франції, а також Швеції, що поки очікує вступу до НАТО.

Головнокомандувач Військово-морських сил Німеччини Ян Крістіан Каак наголосив, що ці військові навчання є чітким сигналом Росії.

"Ми надсилаємо Росії чіткий сигнал про пильність: не під час нашої вахти. Надійне стримування має включати в себе спроможність атакувати", – заявив Каак.

Північноатлантичний альянс відреагував на заяву Бухареста про знайдені біля Дунаю уламки російського дрона-камікадзе Shahed.

4 вересня під час масованої атаки Російської Федерації на Одещину в районі Ізмаїльського порту ворожі дрони-камікадзе Shahed впали та здетонували на території Румунії, пише The Guardian.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголошує про відсутність даних, які би вказували, що Росія навмисно атакувала ударними дронами територію Румунії, коли завдавала ударів по території України.

Зараз ви читаєте новину «Чіткий сигнал Росії: у Балтійському морі почались масштабні навчання НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі