пʼятниця, 23 вересня 2022 12:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП пояснили, чому звільнені командири не можуть повернутися з Туреччини

В ОП пояснили, чому звільнені командири не можуть повернутися з Туреччини
П'ятеро звільнених з російського полону командирів Азовсталі залишилися в Туреччині. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

П'ятеро звільнених з російського полону командирів Азовсталі залишилися в Туреччині.

Вони перебуватимуть там під домашнім арештом до кінця війни. Така умова обміну військовополоненими. Про це розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не випадково провів обмін полоненими в день оголошення мобілізації – ISW

"Це юридична процедура екстракції. Це означає, що вони звільнені, але будуть по суті під домашнім арештом, але з хорошими умовами до кінця війни саме там, де запропонує пан Ердоган (президент Туреччини. – Gazeta.ua). Це є умовою обміну. Вони зможуть спілкуватися тільки з родичами. Вони в статусі екстрагованих, які будуть перебувати там без права повернення на поле бою", – сказав він.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого "засудили" до смертної кари в так званій ДНР.

Серед звільнених п'ятеро командирів: Денис Прокопенко "Редис", Святослав Паламар "Калина", Олег Хоменко, Сергій Волинський "Волина" й Денис Шлега.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону і припинення оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «В ОП пояснили, чому звільнені командири не можуть повернутися з Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі