пʼятниця, 28 вересня 2012 14:09

У Непалі впав літак. Всі, хто був на борту, загинули
29

Пілот повідомив авіадиспетчерам про зіткнення з птахом
Фото: Фото: Reuters
У результаті катастрофи загинули всі 19 осіб на борту
Літак прямував в місто Лукла, звідки туристи традиційно вирушають на Еверест
Після контакту з землею люди, які знаходилися всередині, були ще живі
Місцеві жителі не стали гасити вогонь, побоюючись, що літак вибухне

Незадовго до аварії літака в Непалі, що сталася вранці в п'ятницю, його пілот повідомив авіадиспетчерам про зіткнення з птахом. Як передає Agence France-Presse, офіційного підтвердження, що саме цей інцидент став причиною катастрофи, поки не отримано.

Інші відомості наводить Associated Press: за словами співробітника аеропорту Катманду, звідки вилетіла машина, через дві хвилини після зльоту пілот повідомив про якісь неполадки. Після цього, як здалося співрозмовнику агентства, льотчик спробував розвернути машину.

Аварія літака місцевої авіакомпанії Sita Air (за відомостями Reuters, мова йде про двомоторні машині Dornier) сталася близько пів на сьому ранку (03:45 по Києву) за півкілометра від аеропорту Катманду. За свідченнями очевидців, під час падіння літак загорівся, причому вже після контакту з землею люди, які знаходилися всередині, були ще живі. Незважаючи на те, що судно впало на берег річки, місцеві жителі не стали гасити вогонь, побоюючись, що літак вибухне.

У результаті катастрофи загинули всі 19 осіб на борту. За даними місцевої влади, жертвами стали сім британських і п'ять китайських туристів, а також сім непальців, у тому числі троє членів екіпажу. Літак прямував в місто Лукла, звідки туристи традиційно вирушають на Еверест. За даними ЗМІ, катастрофа сталася в сезон найбільшого припливу альпіністів.

Як пише AFP, без урахування останньої катастрофи за останні два роки в Непалі сталося шість аварій зі смертельними наслідками. У загальній складності в них загинули 76 людей.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі впав літак. Всі, хто був на борту, загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі