субота, 01 квітня 2023 08:49

В МВФ спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні

В МВФ спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні
МВФ прогнозує термін завершення війни. Фото: korrespondent.net

У Міжнародному валютному фонді спрогнозували термін закінчення війни в Україні.

За словами глави місії МВФ Гевіна Грея, негативний сценарій програми розширеного фінансування EFF передбачає завершення війни у 2025 році. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

А базовий сценарій передбачає завершення війни у середині 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав "серйозний сигнал" у трибуналі над Росією

"Різниця між нашим базовим і несприятливим сценарієм пов'язана з тим, як ми припускаємо тривалість і, певною мірою, інтенсивність війни. Коли ми дивимося на передбачуваний дефіцит фінансування, то в базовому це $115 млрд, а в несприятливому – $240 млрд", ‒ заявив Грей.

За його словами, у разі негативного сценарію у МВФ є гарантії з боку низки країг-акціонерів. Йдеться, зокрема, про країни G7, а також Бельгію, Литву, Нідерланди, Польщу, Словаччину та Іспанію.

"Вони зобов'язуються надавати адекватну фінансову підтримку для забезпечення здатності України обслуговувати всі свої зобов'язання перед Фондом відповідно до статусу привілейованого кредитора Фонду та доповнюючи багаторівневу структуру управління ризиками Фонду", ‒ заявив Грей.

Ескалаційні кроки з боку країни-агресорки Росії говорять про те, що вона не готова завершити війну проти України дипломатичним шляхом.

Кремль бажає вирішувати це на полі бою. Про це під час дискусії, організованої Chatham House, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «В МВФ спрогнозували, коли закінчиться війна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі