середа, 10 серпня 2011 20:42

У Криму підірвали 220 снарядів

У Криму підірвали 220 снарядів

Піротехнічна група Головного управління МНС в Криму знищила 220 артилерійських снарядів і мінометних мін часів Великої Вітчизняної війни, повідомляють Коментарі.

Як повідомляє видання, 7 серпня в МНС Красноперекопського району надійшло повідомлення від місцевого жителя с. Червоноармійське про те, що в полі на відстані приблизно 70 м. від дороги він виявив предмет схожий на снаряд.

Спеціалісти МНС лише через два дні витягли із землі з глибини близько 1 метра снаряди та мінометні міни різних калібрів. Це були артилерійські снаряди, мінометні міни та 2 гранати Ф-1.

"У цих місцях в роки Великої Вітчизняної війни велися запеклі бої, і подібні знахідки досить часто виявляють у цих місцях пастухи і жителі довколишніх сіл, на жаль, не всі з них відразу ж звертаються в МНС або правоохоронні органи, бувають випадки, коли "мисливці" за металом намагаються здати снаряди на пункти прийому металобрухту або розібрати з метою вилучення кольорового металу. Такі спроби, як правило, закінчуються дуже трагічно", - розповів помічник начальника ГУМНС України в АР Крим Володимир Іванов.

9 серпня піротехнічна група транспортувала вибухонебезпечні предмети у безпечне місце, оскільки вони знаходилися поблизу населеного пункту, автодороги і ліній електропередач, а радіус розльоту осколків становив близько 500-600 метрів. Всі боєприпаси були знищені.

Зараз ви читаєте новину «У Криму підірвали 220 снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі