понеділок, 12 серпня 2024 04:02

Спецтема: Війна Росії проти України

В Енергоатомі назвали причину пожежі на ЗАЕС

В Енергоатомі назвали причину пожежі на ЗАЕС
Російські окупанти використовують приміщення і споруди АЕС як військові склади. Фото: eastnews.ua

АТ "НАЕК "Енергоатом" припустило, що ймовірною причиною пожежі на Запорізькій АЕС може бути недбалість російських окупантів або свідомий підпал.

Порушень меж та умов безпечної експлуатації на ЗАЕС немає, повідомили в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти влаштували пожежу на території ЗАЕС: відео

Також не були зафіксовані перевищення контрольних рівнів по викидах та скидах радіоактивних речовин.

"За наявною інформацією, 11 серпня 2024 року близько 20:00 на території Запорізької атомної електростанції сталася пожежа на об'єкті технічного водопостачання. В результаті цієї події сталося загоряння градирні номер один та пошкодження іншого технологічного обладнання", - повідомив Енергоатом.

Градирня номер один знаходиться приблизно в кілометрі від енергоблоків станції.

Відомо, що рашисти використовують приміщення і споруди АЕС як військові склади для розміщення техніки, зброї, вибухівки і військової амуніції. В машзалах станції вони розмістили військові автівки. Градирні також використовуються як приміщення для складування і приховування військового обладнання і амуніції, через що значно збільшуються ризики виникнення пожеж у виробничих приміщеннях АЕС.

Деградація систем і елементів АЕС з кожним днем погіршує загальну безпекову ситуацію на ЗАЕС. Масштабні пожежі можуть призводити до розвитку події аж до радіаційної аварії.

Зараз радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм, загрози радіаційного забруднення для населення наразі немає.

Раніше у Міжнародному агентстві з атомної енергії заявили, що на ЗАЕС пролунали численні вибухи, після чого відбулося сильне задимлення.

В агентстві також заявили, що команда отримала повідомлення від окупаційної адміністрації ЗАЕС про "ймовірну атаку безпілотника на одну з градирень, розташованих на майданчику".

Зараз ви читаєте новину «В Енергоатомі назвали причину пожежі на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі