пʼятниця, 01 квітня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

На Чернігівщині рашисти використовують дітей, як живий щит

На Чернігівщині рашисти використовують дітей, як живий щит
Воєнні злочини росіян фіксуються. Фото: омбудсмен

У Чернігівській області російські терористи викрадають дітей і використовують їх як живий щит при переміщені своїх колон техніки.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

"За повідомленням мешканців села Новий Биків (Чернігівщина), окупанти взяли в заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Таким чином вони "страхують" колони з технікою", - розповіла.

Російські загарбники використовують дітей як заручників - в якості гарантії, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення ворога українським захисникам.

Випадки використання дітей у якості прикриття фіксуються у Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях, повідомила омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН розпочала роботу з розслідування воєнних злочинів в Україні

"Дії російських окупаційних військ порушують право дітей на життя, яке закріплене статтею 6 Конвенції ООН про права дитини.

Вбивства дітей та обстріли мирних населених пунктів є злочинами проти людяності та військовими злочинами відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду", - пише Денісова.

Омбудсмен звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та місії ОБСЄ, врахувати ці факти військових злочинів та злочинів проти людяності РФ в Україні.

Російські окупанти викрали дітей із Маріуполя. Їх відвезли в лікарню окупованого Донецька.

Рашисти за весь час війни викрали з України понад дві тисячі дітей.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині рашисти використовують дітей, як живий щит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі