вівторок, 04 липня 2023 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У британській розвідці сказали, як Росія хоче зупинити український контрнаступ

У британській розвідці сказали, як Росія хоче зупинити український контрнаступ
Росія використовує значно більше протитанкових мін, ніж передбачено її воєнною доктриною. Фото: suspilne.media

Російське командування останніми тижнями визначило пріоритети та вдосконалило тактику, спрямовану на уповільнення контрнаступальних операцій бронетехніки ЗСУ на півдні України.

Основою цього підходу було дуже інтенсивне використання Росією протитанкових мін. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка оцінила військові витрати Росії

За даними британської розвідки, у деяких районах щільність мінних полів вказує на те, що Росія використала набагато більше мін, ніж передбачено її військовою доктриною.

"Уповільнивши українське просування, Росія спробувала уразити українську бронетехніку ударом безпілотних літальних апаратів, ударних вертольотів та артилерії. Хоча Росія досягла певного успіху за допомогою такого підходу на ранніх етапах контрнаступу України, її сили продовжують страждати від ключових слабкостей", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що підрозділи противника перенапружені й відчувають нестачу артилерійських боєприпасів.

Росіяни поступово повертаються на свої позиції на півдні, звідки відступила вода після підриву Каховської ГЕС. Окупанти застосовують там авіабомби й ударні дрони "Ланцет", які віднедавна стали проблемою для Збройних сил України.

Окрім того, загарбники активізувалися на Очаківському напрямку в Миколаївській області, щоб роззосередити зусилля ЗСУ, заявила 4 липня керівниця Об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці сказали, як Росія хоче зупинити український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі