пʼятниця, 03 березня 2023 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: Генштаб розкрив нове свавілля окупантів

Південний фронт: Генштаб розкрив нове свавілля окупантів
Більшість жителів населеного пункту Бойове Херсонської області відмовилися передавати свої приватні ділянки на баланс місцевої окупаційної адміністрації. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські загарбники продовжують грабувати населення на тимчасово захопленій території Запорізької області.

Із початку лютого 2023 року російські найманці почали активно забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти, повідомив уранці 3 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Представники так званої окупаційної влади здійснюють тиск на місцеве населення з метою привласнення земельних ділянок", – ідеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пробують створити умови для наступу ще на двох напрямках

Водночас більшість жителів населеного пункту Бойове Херсонської області відмовилися передавати свої приватні ділянки на баланс місцевої окупаційної адміністрації.

"Станом на 1 березня поточного року близько 200 осіб з цього села вивезено у невідомому напрямку для проведення так званих фільтраційних заходів. У їхні будинки розквартировують російських найманців", – звітує Генштаб.

У тимчасово окупованому російськими загарбниками місті Токмак, що на Запоріжжі, дітей змушують писати листи російським військовослужбовцям. Окупаційна адміністрація наказала вмикати у всіх школах перед уроками російський гімн. Також українським школярам проводять "годину про важливе".

Дітям нав'язують спотворене пояснення війни Росії проти України. Відвідування таких уроків є обов'язковим. Росія завозить на окуповані території своїх вчителів, забороняє у школах українську мову, а також нав'язує дітям спотворене бачення історії та війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: Генштаб розкрив нове свавілля окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі