четвер, 12 січня 2023 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Урівноважать історичні терези": Данілов закликав Німеччину передати ЗСУ танки Leopard

"Урівноважать історичні терези": Данілов закликав Німеччину передати ЗСУ танки Leopard
Польща стала першою країною, яка заявила про готовність надати Україні танки Leopard. Фото: Getty Images

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов закликав Німеччину передати ЗСУ танки Leopard

Він наголосив, що передача цих танків допоможе урівноважити історичні терези справедливості. Відповідну заяву секретар РНБО опублікував у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів, скільки часу ЗСУ треба на освоєння танків Leopard

"Німецькі "Леопарди" в українських степах у 2023 році на "боці добра" мають шанс урівноважити історичні терези справедливості, які похитнуло зло танків "Вермахту" в 40-х роках. Віримо в мудре рішення наших союзників і партнерів", – написав Данілов.

11 січня під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передасть Україні роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.

Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату. Польща стала першою країною, яка заявила про готовність їх надати.

Президент Польщі висловив сподівання, що таке формування, оснащене технікою за стандартами НАТО, зможе створити "серйозну блокаду, залізну стіну для російської агресії проти України".

Зараз ви читаєте новину «"Урівноважать історичні терези": Данілов закликав Німеччину передати ЗСУ танки Leopard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі