пʼятниця, 12 липня 2024 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищено п'ять ракет та 11 дронів - деталі нічної атаки РФ

Увечері 11 липня російські загарбники атакували Україну п'ятьма крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101.

Ворог випустив ракети із літаків стратегічної авіації із Саратовської області. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Окрім того, протягом ночі РФ випустила по Україні 19 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та безпілотники невстановленого типу із районів Приморсько-Ахтарська та Курської області.

Автор: t.me/ComAFUA
  У Повітряних силах повідомили деталі нічної атаки РФ
У Повітряних силах повідомили деталі нічної атаки РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готується масштабне посилення ППО України - Кулеба

"Основний напрямок удару – Старокостянтинів. До відбиття повітряного нападу противника залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби", - зазначив Олещук.

У результаті протиповітряного бою всі ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також знищено 11 дронів у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

"Решту вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждалих та руйнувань не надходила. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їх місцезнаходження поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію", - йдеться у повідомленні.

Ворожа авіація ввечері 11 липня вдарила по житловому сектору Харківщини. Там є загиблі та постраждалі.

Ворог масовано вдарив авіабомбами по житловому сектору селища Білий Колодязь Вовчанської громади Чугуївського району. Загинули три людини. Ще восьмеро осіб постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Знищено п'ять ракет та 11 дронів - деталі нічної атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі