четвер, 11 липня 2024 11:19

Готується масштабне посилення ППО України - Кулеба

Готується масштабне посилення ППО України - Кулеба
Міністр МЗС Дмитро Кулеба пообіцяв, що Україна отримає більше систем ППО. Фото: ОП

Україна отримає п'ять систем протиповітряної оборони Patriot.

Рішення щодо цього вже ухвалили, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає "24 канал".

Це має бути найпотужніше одноразове зміцнення ППО України від початку війни.

Триває робота щодо надання Україні ще кількох стратегічних систем ППО. Рішення щодо цього наближаються до остаточного ухвалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди передадуть Україні ще одну систему ППО Patriot

Партнери пообіцяли надати багато систем середньої та малої дальності. Це значно посилить можливості України захищати повітряний простір від російських атак.

"Думаю, що це найпотужніше одноразове зміцнення ППО України з початку війни, коли за такий короткий проміжок часу ухвалюється так багато рішень стосовно постачання в Україну ППО", - зауважив міністр.

Питання отримання додаткових систем Patriot, зокрема в контексті домовленостей між Ізраїлем, США та Україною, все ще опрацьовується.

"Всі системи Patriot, які можна буде знайти у світі й привезти в Україну - вони всі будуть привезені", - підкреслив Кулеба.

Міністр оборони Нідерландів під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Одесі наголосив на важливості військової підтримки нашої держави, зокрема в постачанні літаків F-16.

Зеленський акцентував, що Україна чекає на прибуття нідерландських винищувачів F-16, які допоможуть закрити українське небо та запобігти атакам РФ на наші міста та громади.

Зараз ви читаєте новину «Готується масштабне посилення ППО України - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі