неділя, 05 березня 2023 06:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські воїни відбили понад 130 ворожих атак ‒ Генштаб про ситуацію на фронті

Українські воїни відбили понад 130 ворожих атак ‒ Генштаб про ситуацію на фронті
Збройні сили України успішно відбивають атаки росіян на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 5 березня російські загарбники продовжують основні зусилля зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби українські воїни відбили понад 130 атак противника. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського сказали, чи виходять ЗСУ з Бахмута

Авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Двох ударів завдали по зенітно-ракетних комплексах, одного – по складу боєприпасів противника. Українські захисники вдарили також по автомобільному мосту.

"Наші захисники збили чотири розвідувальних і ударних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три райони зосередження противника, дві позиції зенітно-ракетних комплексів. А також дві станції РЕБ ворога", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники продовжують наступальні операцій поблизу Бахмута на Донеччині. Однак, найближчим часом окупантам не вдасться захопити місто. Не зможуть росіяни й оточити Бахмут. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські військові змусили росіян покласти безліч своїх солдатів та відправити на знищення величезну кількість техніки на Бахмутському напрямку. Це можна назвати стратегічним успіхом. Таку думку висловив заступник верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі (2011-2014), британський генерал Річард Ширрефф.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни відбили понад 130 ворожих атак ‒ Генштаб про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі