неділя, 05 березня 2023 06:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не можуть оточити Бахмут ‒ ISW

Росіяни не можуть оточити Бахмут ‒ ISW
Російські загарбники не припиняють спроб наступів на Бахмут. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники продовжують наступальні операцій поблизу Бахмута на Донеччині.

Однак, найближчим часом окупантам не вдасться захопити місто. Не зможуть росіяни й оточити Бахмут. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, 4 березня загарбники провели одну обмежену атаку в Бахмуті й вкотре зазнали невдачі.

"Українські офіційні особи повідомляють, що ЗСУ контролюють ситуацію в Бахмуті. Але відзначають, що обставини стають дедалі складнішими, і що ПВК "Вагнер" залучила свої найпередовіші та підготовлені елементи до штурмових операцій у цьому районі", ‒ йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог спробував оточити Бахмут: чим усе завершилося

Те, що росіяни постійно намагаються штурмувати Бахмут, не означає, що їм вдасться найближчим часом оточити місто чи захопити його.

Аналітики зазначають, що українські сили надалі можуть утримувати свої позиції в Бахмуті. А якщо вирішать відійти з міста, то зможуть зробити це контрольовано й точно не потраплять в оточення.

"Російські окупанти зазнають значних втрат під час просування. А оцінка українців стосовно того, що вони зможуть змусити атаки РФ завершитися поблизу їхніх поточних позицій, збалансована з ризиком втрати доступу до основних шляхів відведення, ймовірно, керуватиме рішенням залишитися або відступити", ‒ йдеться у звіті ISW.

Українські військові змусили росіян покласти безліч своїх солдатів та відправити на знищення величезну кількість техніки на Бахмутському напрямку.

Це можна назвати стратегічним успіхом. Таку думку висловив заступник верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі (2011-2014), британський генерал Річард Ширрефф.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не можуть оточити Бахмут ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі