субота, 04 березня 2023 20:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал назвав стратегічний успіх ЗСУ під Бахмутом

Генерал назвав стратегічний успіх ЗСУ під Бахмутом
ЗСУ змусили росіян покласти безліч своїх солдатів та відправити на знищення величезну кількість техніки на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Українські військові змусили росіян покласти безліч своїх солдатів та відправити на знищення величезну кількість техніки на Бахмутському напрямку.

Це можна назвати стратегічним успіхом. Таку думку висловив заступник верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі (2011-2014), британський генерал Річард Ширрефф в ефірі BBC Radio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог спробував оточити Бахмут: чим усе завершилося

"Станом на зараз українці, ймовірно, здобули стратегічний успіх, змусивши росіян витратити величезну кількість живої сили та техніки, що, можливо, стане, якщо вони візьмуть Бахмут, пірровою перемогою (перемога, яка дістається надто високою ціною – Gazeta.ua)", – сказав британський генерал.

За його словами, якби росіяни мали те, що їм потрібно, кілька місяців тому, "ми, мабуть, не були б там, де ми зараз".

"Тож слід прискорити постачання, інтеграцію, логістичну підтримку, навчання та все інше, що необхідно зробити, щоб надати українцям необхідні для роботи інструменти", – наголосив Ширрефф.

Збройні сили України поки не залишають Бахмут Донецької області.

Там ведуться бої, а руйнування мостів не знищило логістику ЗСУ – вона просто посунулась на кілька сотень метрів. Про це в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній сказав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він запевнив, що оперативна обстановка не змінилася.

Зараз ви читаєте новину «Генерал назвав стратегічний успіх ЗСУ під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі