пʼятниця, 16 лютого 2024 06:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська можуть залишити Авдіївку - ISW

Українські війська можуть залишити Авдіївку - ISW
Під Авдіївкою тривають важкі бої. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники здійснюють тактичне оточення Авдіївки в Донецькій області.

Це може змусити українські війська залишити свої позиції у цьому населеному пункті. Однак, нині ЗСУ чинять запеклий опір противнику. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, війська РФ просунулись до південних околиць Авдіївського коксохімічного заводу, а також захопили позиції Сил оборони України між Авдіївкою та селищем Спартак на околиці тимчасово окупованого Донецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захоплять Авдіївку через брак артснарядів у ЗСУ - Білий дім

Нещодавні геолокаційні дані вказують на те, що російські війська перерізали останню дорогу з Авдіївки, що використовувалася для логістичних цілей. Однак, речник Таврійської групи військ ЗСУ Дмитро Лиховій повідомив, що українські війська використовують підготовлені вторинні наземні лінії зв'язку для постачання українських сил у південній та східній частинах Авдіївки.

"Російські блогери стверджують, що російські війська просунулися на захід від міста, намагаючись перерізати ґрунтові дороги, які використовуються для логістичних потреб Збройних сил із селищ Ласточкине та Сєверне. Хоча ISW поки що не бачив жодних підтверджень цього просування росіян ", - йдеться у повідомленні.

Водночас Лиховій визнав, що українські війська відходять з деяких позицій поблизу Авдіївки, але заявив, що захисники продовжують відбивати у росіян окремі позиції в "сірій зоні". Він повідомив про передислокацію в Авдіївку окремих підрозділів бригад, які контратакують позиції росіян у межах населеного пункту.

"Російські війська можуть завершити оточення деяких українських підрозділів, якщо українські війська не відійдуть або не проведуть успішних контратак", - зазначають в ISW.

Ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Там відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках, повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За його словами, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження. Підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська можуть залишити Авдіївку - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі