вівторок, 19 червня 2012 10:09

Українка розповіла, як її катували донецькі міліціонери, вибиваючи відомості про її чоловіка

Українка розповіла, як її катували донецькі міліціонери, вибиваючи відомості про її чоловіка
Міліціонери викрали дівчину із дому. Фото: hvatitbuhat.info

У побитті та знущанні обвинувачує правоохоронців жителька Запорізької області. Дівчина переконує, що донецька міліція викрала її з дому, бо шукала колишнього цивільного чоловіка. Куди повезли правоохоронці їхню 21-річну дочку - батькам не повідомляли цілий день. Лише надвечір наказали приїхати за нею до Донецька. Зараз вона в донецькій лікарні та планує позиватися до суду, повідомляє ТСН.

Зі струсом мозку та забиттями ребер Катерина потрапила до лікарні. Переконує, що постраждала після допиту правоохоронців - міліціонери забрали її з батьківського будинку під Запоріжжям, примусово заштовхали в машину і повезли невідомо куди. Дорогою били пластиковою пляшкою і не пускали до вбиральні.

"Він ударив мене кілька разів як би "ненавмисно", як він сказав, по голові - ось сюди кудись, я точно не пам'ятаю, але у мене після цього закрутилася голова. Але на цьому він не зупинився - вдарив мене також в щелепу, по губах. Сказали, якщо не замовкнеш - кляп в рот засунемо і в багажник посадимо, щоб тебе не було чути", - розповіла потерпіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік міліція закатувала майже мільйон українців

Правоохоронці забрали дівчину в них на очах, кажуть рідні. Щоби дізнатися, куди повезли Катерину, вони та адвокат телефонували до міліції. Але там ніхто не відповідав. Лише під вечір правоохоронці подзвонили самі.

"Інформації не було. Потім все ж таки передзвони мамі чи адвокату і сказали, що ми їдемо до Ленінського райвідділу міста Донецька - приїжджайте, будемо розмовляти", - розповів родич потерпілої Євген Бацин.

Уже в Донецьку з'ясувалося, що правоохоронці розшукують цивільного чоловіка Катерини, від якого дівчина пішла майже місяць тому. Його, нібито, підозрюють у тяжкому злочині.

На правоохоронців Катерина поскаржилася до міліції та прокуратури. Там пообіцяли все з'ясувати.

"Ми проводимо перевірку всебічно об'єктивно. Якщо ці факти, вказані громадянкою, будуть підтверджені, то всі співробітники будуть притягнуті, повірте, до дуже жорсткої дисциплінарної відповідальності", - запевнив перший заступник керівника Ленінського РВ міліції Донецька Михайло Сандросян.

Міліціонери, яких дівчина обвинувачує у знущаннях та побитті, - досі працюють на своїх посадах. Тим часом, Катерина, щойно вийде з лікарні, позиватиметься до суду.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як її катували донецькі міліціонери, вибиваючи відомості про її чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі