четвер, 20 липня 2023 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вважатиме військовими цілями всі судна, які прямують до російських або окупованих портів

Україна вважатиме військовими цілями всі судна, які прямують до російських або окупованих портів
Міністерство оборони України дало дзеркальну відповідь на погрози Росії. Фото: колаж Liga.net

Міністерство оборони України дало дзеркальну відповідь на погрози Росії.

У відомстві заявили, що всі судна, які рухаються до морських портів РФ та тимчасово окупованих українських портів, розглядатимуться як перевізники воєнних вантажів "із усіма відповідними ризиками". Про це йдеться у заяві Міноборони в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли українських портів: Боррель вказав на небезпеку для світу

"Доля крейсеру "Москва" доводить, що Сили оборони України мають необхідні засоби для відсічі російської агресії на морі", – наголошується в заяві.

Крім того, Міноборони попередило, що судноплавство в районах Північно-східної частини Чорного моря та Керч-Єнікальською протокою України заборонене як небезпечне, із 5:00 20 липня. Відповідну навігаційну інформацію для мореплавців уже оприлюднили.

Так українське міністерство відреагувало на вчорашні погрози Росії атакувати кораблі, які прибуватимуть у порти України.

Міністерство закордонних справ Росії оголосило про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи, яка припинила діяти з понеділка 17 липня.

Міноборони України наголосило, що Росія відкрито погрожує цивільним суднам, які перевозять харчові продукти з українських портів, чим навмисно створює військову загрозу на торговельних маршрутах.

Зараз ви читаєте новину «Україна вважатиме військовими цілями всі судна, які прямують до російських або окупованих портів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі