середа, 19 липня 2023 19:16

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ вважатиме військовими цілями всі судна, які йдуть в українські порти

РФ вважатиме військовими цілями всі судна, які йдуть в українські порти
Росія з 20 липня вважатиме залученими до війни ті країни, судна яких прямуватимуть до чорноморських портів України. Фото: Getty Images

Росія з 20 липня вважатиме залученими до війни ті країни, судна яких прямуватимуть до чорноморських портів України.

Зокрема, всі судна, які прямуватимуть в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться "як потенційні перевізники військових вантажів". Про це заявили у Міноборони РФ.

"У зв'язку з припиненням функціонування "чорноморської ініціативи" та згортанням морського гуманітарного коридору, з 00.00 московського часу 20 липня 2023 року усі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО відреагували на зрив РФ зернової угоди

Відповідно, зазначили в Міноборони РФ, країни, чиї прапори мають такі судна, вважатимуться залученими до конфлікту на стороні "київського режиму".

Окрім того, низку морських районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря оголошено тимчасово небезпечними для судноплавства.

Відповідні інформаційні попередження про відкликання гарантій безпеки мореплавцям видано в установленому порядку.

Міністерство закордонних справ Росії оголосило про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи, яка припинила діяти з понеділка 17 липня.

У російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що РФ згортає морський гуманітарний коридор у північно-західній акваторії Чорного моря і, відповідно, відновлює там режим тимчасово небезпечного району.

У Кремлі заявили, що відмовляються продовжувати дію зернової угоди, термін якої завершився 17 липня.

Зараз ви читаєте новину «РФ вважатиме військовими цілями всі судна, які йдуть в українські порти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі