неділя, 22 жовтня 2023 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по штабу Чорноморського флоту РФ: у ЗСУ назвали головні проблеми окупантів

Удар по штабу Чорноморського флоту РФ: у ЗСУ назвали головні проблеми окупантів
Росія майже не використовує Севастопольську бухту після удару по штабу Чорноморського флоту. Фото: korrespondent.net

Після удару по штабу Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Криму 22 вересня росіяни майже не використовують Севастопольські бухти для своїх кораблів.

Разом з тим загарбники поки залишаються від них залежними. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, зараз російські військові кораблі виходять переважно з Новоросійська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що залишилось від штабу Чорноморського флоту РФ: показали фото

"Севастопольські бухти використовують дуже рідко. Хоча там в них ще залишились елементи важливої логістики, зокрема довантаження "Калібрів" відбувається саме там. І цю логістику, цей комплекс перемістити дуже важко. Тому вони, очевидно, будуть ще залежні від цих бухт", - сказала Гуменюк.

Нині рівень загрози для росіян при переміщенні корабельного угруповування по морю надзвичайно високий. Тому вони тримаються в тому районі, який вважають для себе більш-менш безпечним.

"Але там завжди чатує привид "Оленегорского горняка", - додала Гуменюк.

У тимчасово окупованому Севастополі 22 вересня пролунали вибухи, згодом з'явилися фото і відео з місця прильоту. Удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ завдали близько 12:00.

Атака відбулася під час засідання керівного складу флоту. Серед ліквідованих є генерали.

Зараз ви читаєте новину «Удар по штабу Чорноморського флоту РФ: у ЗСУ назвали головні проблеми окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі