пʼятниця, 20 жовтня 2023 12:05

У ЗСУ розповіли, де минулої доби знищено найбільше російських загарбників

У ЗСУ розповіли, де минулої доби знищено найбільше російських загарбників
ЗСУ минулої доби знищили понад тисячу загарбників на Таврійському напрямку. Фото: t.me/landforcesofukraine

Вранці 20 жовтня український Генштаб повідомив про величезні втрати ворога протягом минулої доби.

При цьому найбільше окупантів було знищено у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - 1 051 загарбника. Про це повідомив Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку.

Там наголосили, що триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку та виснаження ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1 500 вогневих завдань.

"Загальні втрати ворога склали 1 051 особу. Два окупанти потрапили в полон", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знову прориваються під Авдіївкою та зазнають великих втрат - Генштаб

Окрім того, знищено 143 одиниці військової техніки противника. Зокрема, 31 танк, 74 бойові броньовані машини, шість артилерійських систем, три реактивних системи залпового вогню, 18 дронів та 10 одиниць автомобільної техніки. Знищено також склад боєприпасів ворога. Ще 63 одиниці озброєння та військової техніки окупантів пошкоджено, в тому числі 20 танків.

На Авдіївському напрямку росіяни поновили наступальні дії, не полишають спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону й завдають ворогу численних втрат. Так, на Донеччині повністю знищено, зокрема, 29 танків та 72 бронемашини російських загарбників. Також безрезультатними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області.

Штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар'їнки для росіян також завершились провалом — там відбито 16 атак противника.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Старомайорського. На Запорізькому напрямку ЗСУ не допустили втрат позицій в районі Вербового.

"Загалом, ворог завдав одного ракетного та 18 авіаційних ударів, провів 43 бойових зіткнення, окрім того, здійснив 859 артобстрілів", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 20 жовтня становлять уже понад 292 060 окупантів. За добу українські захисники знищили понад 1380 російських загарбників, повідомив уранці Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби також знищено понад 55 ворожих танків та понад 120 російських бойових броньованих машин.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, де минулої доби знищено найбільше російських загарбників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі