понеділок, 23 жовтня 2023 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали причину, чому росіяни "вгризлися" в Авдіївку

У Зеленського назвали причину, чому росіяни "вгризлися" в Авдіївку
Росіяни не припиняють обстрілювати дорогу, яка веде до Авдіївки. Фото: Донецька ОВА

Російські окупанти на Авдіївському напрямку активно намагаються атакувати, оскільки на захопленій частині Донецької області є багато посіпак РФ-бандитів, які хочуть, щоб ця частина Донбасу так і залишилася територією, на якій немає законів.

Це абсолютно політичне рішення. Таку думку щодо ситуації на Донбасі висловив радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк в ефірі "УНІАН".

"З точки зору того, що відбувається на Авдіївському напрямку, - це абсолютно політичне рішення. Вони тупо в лоб йдуть на цьому напрямку, намагаючись вийти на адмінкордони Донецької області в рамках якоїсь політичної програми, політичної доцільності", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупантів великі втрати, але вони продовжують штурмувати Авдіївку

Радник голови ОП також пояснив, чому ворог обрав для активних дій саме Авдіївський напрямок.

"Чому цей напрямок? На мій погляд, тому що кримінальні анклави Донецька - там найбільш мотивовані були люди, ну, бандити, які там довгий час жили, вони порахували, що це вже до кінця життя у них буде своя територія, де ніяких правил, ніяких законів не буде", - заявив Подоляк.

За його словами, йдеться не про громадян України, це люди, звезені з Росії, починаючи з 2014 року (цього року проросійські бойовики захопили частину Донбасу).

Росіяни не припиняють обстрілювати дорогу, яка веде до Авдіївки. Це ускладнює евакуацію мирних жителів та постачання гуманітарної допомоги.

Загарбники намагаються тримати дорогу під постійним вогневим контролем. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За його словами, станом на ранок 23 жовтня в Авдіївці залишається 1601 людина. Місцеві жителі неохоче покидають місто, їх важко вмовити виїхати. Впродовж останніх трьох днів евакуація не проводилася. Але на понеділок вона запланована.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали причину, чому росіяни "вгризлися" в Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі