субота, 08 квітня 2023 15:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали мету "зливу секретних даних" про контрнаступ

У Зеленського назвали мету "зливу секретних даних" про контрнаступ
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк назвав мету російських спецслужб. Фото: dw.com

Російські спецслужби намагаються внести розкол у позицію партнерів щодо підтримки України.

Саме для цього вони й запустили інформацію про нібито "витік" даних із секретних документів західних партнерів. Про це у Twitter зазначив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандисти заговорили про "американські біолабораторії" – Подоляк прокоментував

Він сформулював мету нібито "зливів" секретних даних.

"Мета очевидна: 1. Відвернути увагу. 2. Посіяти сумніви та взаємні підозри. 3. Внести розколи… Це стандартна гра російських спецслужб. Береш відкриті брифінги, додаєш фіктивні відомості чи окремі елементи перехоплень і публікуєш у соцмережах, легалізуючи "злив", ‒ написав Подоляк.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали мету "зливу секретних даних" про контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі