четвер, 03 листопада 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У яких областях сьогодні вимикатимуть світло ‒ перелік

У яких областях сьогодні вимикатимуть світло ‒ перелік
В Україні триває обмеження постачання електроенергії. Фото: poglyad.tv

Сьогодні, 3 листопада, в Україні триватиме обмеження постачання електроенергії.

Оператори розподільчих мереж отримали обсяги таких обмежень на цей день, повідомляє Укренерго.

Так, у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях діятимуть графіки аварійних відключень. Обмеження електропостачання застосовано до всіх категорій споживачів.

А в Києві, а також Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях діють графіки погодинних відключень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаджети, які допоможуть вижити без світла: що вибрати, щоб пережити віялові вмкнення

"У цьому форматі надати інформацію стосовно термінів відключень саме вашої вулиці або району – обов'язок місцевого оператора розподільчих мереж (обленерго). Обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі. А також забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян", ‒ наголошують в Укренерго.

Такі обмеження дають можливість енергетикам швидше відновити ушкоджені енергооб'єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів.

Українська енергетична система повністю керована. Усі відключення електроенергії не мають жодного стосунку до так званого "блекауту". Він нам не загрожує. Про це під час брифінгу 2 листопада заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Укренерго змушене було запровадити 2 листопада додаткові обмеження енергопостачання у трьох областях.

Зараз ви читаєте новину «У яких областях сьогодні вимикатимуть світло ‒ перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі