неділя, 27 березня 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У Славутичі росіяни вбили трьох захисників і поранили учасників мирного мітингу

У Славутичі росіяни вбили трьох захисників і поранили учасників мирного мітингу
Через наступ російських військ у Славутичі є загиблі. Фото: міськрада Славутича

У Славутичі Київської області через наступ російських окупантів загинули троє. Ще двоє цивільних отримали поранення під час мирного мітингу проти загарбників.

Про це повідомив мер тимчасово окупованого росіянами міста-супутника Чорнобільської АЕС Юрій Фомічев в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі окупованої Херсонщини вийшли на мирний мітинг

"У нас є загиблі під час військових дій – це дві людини. І хлопець з тероборони на блокпосту також загинув у перший день (вторгнення ворожих військ. – Gazeta.ua). Від важких поранень він помер у лікарні. Такі втрати Славутича", - сказав він.

Міський голова додав: ще двоє отримали поранення під час протесту, коли російські агресори кинули в натовп світлошумову гранату. Зокрема, за словами Фомічева, один чоловік у "дуже важкому стані" - за його життя борються лікарі.

Зранку 26 березня окупанти вторглися у Славутич. Вони захопили місцеву лікарню і взяли в полон мера Юрія Фомічова. Місцеві жителі вийшли на протести з вимогою його відпустити. Окупанти намагалися розігнати мітинг, стріляючи в повітря і кидаючи світлошумові гранати. Але були змушені піти на поступки.

Пообіді вони покинули місто. Ворожі війська мали на техніці маркування. На ній були не квадрати, а перекреслене біле коло. Цілком ймовірно, що це були не регулярні війська, а якийсь спецназ, припустив журналіст зі Славутича Олександр Купний.

Ближче до вечора російські окупанти вимагали в української сторони вивести Національну поліцію зі Славутича.

27 березня загарбники вивели із Славутича важку техніку. Втім, групи окупантів продовжують перебувати в місті, шукають зброю та тероборону. На адмінбудівлях міста українські прапори.

Фомічев категорично заперечив будь-які компроміси з окупантами. Місто було без зброї, тож просто не могло протистояти їм зсередини. Чиновник наголосив, що росіянами у місті жодної співпраці не вестимуть. Брати від них ніхто нічого не збирається, хоч Славутич і в окупації.

Зараз ви читаєте новину «У Славутичі росіяни вбили трьох захисників і поранили учасників мирного мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі