понеділок, 14 серпня 2023 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах попередили про ракетну небезпеку на День Незалежності і не тільки

У Повітряних силах попередили про ракетну небезпеку на День Незалежності і не тільки
Ворог підступний і в будь-який момент може завдати удару, наголосив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Фото: Укрінформ

Російські окупанти можуть вдатися до обстрілів України на День Незалежності, як і в будь-який інший день.

При цьому наші військові продовжуватимуть контролювати обстановку. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Ігнат розповів про те, що навряд чи варто ділитися припущеннями, оскільки ворог підступний і в будь-який момент може завдати удару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 будинків, заклади освіти і памʼятник архітектури – нові фото руйнувань в Одесі

Так, за його словами, наразі в небі знаходиться 30 російських повітряних цілей. Йдеться про безпілотники, літаки-розвідники та винищувачі. З огляду на це, від окупантів можна чекати чого завгодно і коли завгодно.

Він підкреслив, що будь-які засоби повітряного нападу – це питання швидке. Ухвалили рішення – привели у бойову готовність – запустили.

"Зрозуміло, що ми будемо у ці дні більш посилено, більш виважено та більш впевнено контролювати обстановку, як це робимо і завжди. Тут в нас кожний день – це тривога й увага. Тому потрібно про це пам'ятати", – додав Ігнат.

Водночас заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький вважає, що Росія може завдати ракетних ударів по Україні 24 серпня.

При цьому ворог може атакувати на день раніше або пізніше. Атакувати окупанти здатні в декілька хвиль.

Росіяни у ніч проти 14 серпня тричі атакували Одесу. Сили протиповітряної оборони збили 15 ударних дронів і вісім ракет типу "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах попередили про ракетну небезпеку на День Незалежності і не тільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі