пʼятниця, 03 червня 2016 06:30

У Німеччині викрили бойовиків ІДІЛ, які планували теракт

У Німеччині викрили бойовиків ІДІЛ, які планували теракт
www.gogetnews.info

Німецька поліція викрила ймовірний осередок терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це у четвер, 2 червня, повідомили представники федеральної прокуратури Німеччини, передає "DW".

У трьох федеральних землях затримали трьох сирійців у віці 27, 25 та 31 року. Четвертий підозрюваний перебуває з 1 лютого 2016 року під вартою у Франції. Двоє із затриманих – 25-річний Салех А. та 27-річний Хамза Ц. – навесні 2014 року приєдналися у Сирії до ІД.

За даними прокуратури, підозрювані планували скоєння терактів в Дюссельдорфі. Завдання скоїти теракт їм поставило керівництво ІД. Теракти задумувалися у кілька етапів: спочатку два терористи-смертники мали підірвати себе разом з якомога більшим числом пішоходів. Одразу після цього їхні спільники повинні були розпочати стріляти у пішоходів, використовуючи вогнепальну зброю та вибухівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іраку бойовики ІДІЛ розстріляли фанатів "Реала"

У повідомленні відомства йдеться, що поки немає жодних вказівок на те, "що обвинувачені вже приступили до конкретної реалізації плану теракту". Не встановлено також зв'язок між планованим нападом та "Євро-2016".

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила спробу переправлення прихильників ІДІЛ до Європи.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині викрили бойовиків ІДІЛ, які планували теракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі