середа, 12 червня 2024 10:52

У Німеччині на українку напав афганець із ножем

У Німеччині на українку напав афганець із ножем
Українці вдалося вирватися з рук нападника і спробувати втекти. Фото: pixabay.com

У Німеччині 19-річний афганець з ножем напав на 41-річну українку.

Напад стався у понеділок у німецькому місті Франкфурт-на-Майні на набережній в другій половині дня, пише Bild. Прокуратура розслідує замах на вбивство.

"Жінка, яка приїхала до Німеччини, рятуючись від війни в Україні, сиділа на лавці в парку на березі Майну близько 13:55. Зненацька до неї ззаду підійшов нападник, схопив за плече і завдав кілька ударів розкладним ножем у голову та шию. Поліція заарештувала підозрюваного невдовзі після скоєного - він ховався від правоохоронців у кущах", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині понад тиждень шукають 9-річну українську дівчинку

Українці вдалося вирватися з рук нападника і спробувати втекти. Пройшовши всього кілька метрів, жінка спіткнулася і впала. Нападник кинувся за жертвою, яка вже лежала на землі, і знову вдарив ножем. Перехожі почули її крики і кинулися на допомогу. Саме тоді молодик відпустив жінку і втік. Свідки надали українці першу допомогу і викликали екстрену службу.

Підозрюваного Мохаммада Замана, який ховався в кущах на Оскар-фон-Міллер-штрассе, заарештували. Він мав при собі складаний ніж.

Суддя наказав узяти його під варту на час слідства. Раніше він не був відомий правоохоронним органам.

"Мужність перехожих заслуговує на особливу похвалу. Це, а також відмінна робота поліції призвели до швидкого арешту підозрюваного, що, можливо, дозволило запобігти гіршим подіям", - прокоментував ситуацію прокурор Домінік Міс.

7 березня в Німеччині виявили тіло 27-річної українки. Правоохоронці тривалий час розшукували доньку та матір загиблої, які зникли безвісти.

Вже 15 березня було заарештовано двох підозрюваних - 43-річну росіянку та її 44-річного чоловіка, у яких поліція й знайшла дитину.

За версією слідства, вони вбили матір і бабусю дівчинки, щоб забрати дитину собі. Злочинці заманили біженців, пообіцявши їм допомогти оформити документи в Німеччині.

Немовля було доправлено до лікарні для проведення аналізу ДНК. Пізніше дівчинку передали під опіку управління у справах молоді.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині на українку напав афганець із ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі