середа, 30 жовтня 2013 11:40

У міліції заспокоїли: у столиці за рік убили всього 100 осіб

У міліції заспокоїли: у столиці за рік убили всього 100 осіб
Фото: mvs.gov.ua

Криміногенна ситуація в столиці тепер спокійна і знаходиться під контролем міліції. Про це заявив начальник ГУ МВС України в м. Києві Валерій Коряк.

"Міліція повністю контролює оперативну обстановку в столиці, тому тепер немає підстав говорити про її ускладнення", - сказав Коряк.

Він констатував, зокрема, зменшення кількості тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень. "У порівнянні з 1994 роком кількість навмисних вбивств скоротилися в три рази. А в минулому році в столиці зареєстровано 100 вбивств, які є найменшим показником за період незалежності України", - уточнив начальник столичного главку.

За його словами, міліція щорічно розкриває 9 з 10 таких злочинів. Так, в цьому році вже розкрито 54 вбивства з 62 зареєстрованих. Серед останніх досягнень генерал назвав розкриття розстрілу київського підприємця у власному автомобілі в кінці вересня. "Замовник і виконавець були затримані протягом двох діб, причому однин з них - при спробі нелегального перетину кордону з Росією. Причетність обох фігурантів тепер встановлено слідчими діями", - розповів правоохоронець.

Коряк зазначив, що у структурі злочинності, як і раніше, домінують крадіжки, шахрайства та пограбування. Втім, за його словами, "відповідні підрозділи напружено працюють на розкриття даної категорії злочинів і тут непогані результати".

Начальник столичної міліції також зазначив, що завдяки новому процесуальному законодавству суттєво зріс рівень правоохоронного обслуговування громадян. "Відтепер за всіма заявами та повідомленнями, які містять хоча б формальні ознаки злочину, проводяться розслідування", - заявив Коряк.

Зараз ви читаєте новину «У міліції заспокоїли: у столиці за рік убили всього 100 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі