неділя, 04 вересня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі діти змушені позувати біля портрета Путіна – ЗМІ

У Мелітополі діти змушені позувати біля портрета Путіна – ЗМІ
У захоплених росіянами школах Мелітополя порозвішували портрети російського диктатора Володимира Путіна. Фото: ria-m.tv

У школах тимчасово окупованого Мелітополя на Запоріжжі дітям проводять пропагандистські лекції.

Школярів також змушують робити фото з портретом президента-агресора Росії Володимира Путіна, пише місцеве видання "РИА Мелитополь".

Зазначається, що День знань у міських школах розпочався із вступного уроку, на якому мелітопольцям розповідали про те, що такої держави, як Україна, взагалі не існує, натомість є Росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на окупованих територіях вдалися до нового терору. Життя людей під загрозою – Федоров

"Після уроку на перерві дітям запропонували зробити колективне фото на згадку про День знань, але на тлі портрета тирана Володимира Путіна. Багато дітей відмовилися це робити. А наступного дня взагалі не прийшли до школи", – написали журналісти.

Мер Мелітополя Іван Федоров також повідомив, що на захоплених окупантами та колаборантами школах дітям постійно "крутять" російський гімн.

"Навчання у таких школах на другому плані. Головне промити мізки – підняти прапори Росії, прокрутити гімн ворожої країни", – підкреслив Федоров в телемарафоні "Єдині новини".

Російські окупанти на Луганщині змушували батьків купувати на 1 вересня прапори Російської Федерації й бойовиків так званої ЛНР.

Загарбники, за нацистськими традиціями, вилучають зі шкільних бібліотек книжки українською мовою. Вилучають не тільки художню літературу, а і навчальну та методичну.

У школах окупанти впровадили "класну годину", де дітям "промивають мізки" вивченням гімнів Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі діти змушені позувати біля портрета Путіна – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі