субота, 03 вересня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на окупованих територіях вдалися до нового терору. Життя людей під загрозою – Федоров

Росіяни на окупованих територіях вдалися до нового терору. Життя людей під загрозою – Федоров
Тисячі людей у Мелітополі можуть опинитися на грані життя та смерті через терор окупантів – мер міста. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські окупанти вирішили заборонити ввіз на тимчасово окуповані території України будь-яких товарів першої необхідності.

Ідеться навіть про життєво необхідні ліки та засоби гігієни для дітей і дорослих. Про це повідомив мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров в Тelegram 3 вересня.

"Окупанти щодня демонструють всьому світу зухвале порушення норм міжнародного гуманітарного права. Терор мирного населення з боку "асвабадітєлєй" в дії", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У села під Мелітополем масово звозять окупантів. Кадировці їдуть із сім'ями – ЗМІ

Наголосив, що такі дії окупантів становлять смертельну загрозу для цивільних на захоплених територіях.

"Тисячі мелітопольців, які страждають на хронічні захворювання, можуть опинитися на грані життя та смерті. Адже придбати у місті ліки імпортного виробництва неможливо", – пояснив Федоров.

29 серпня на виїзді із міста Василівка Запорізької області російські військові обстріляли автомобілі з цивільними людьми, які їхали в евакуаційній колоні. Люди вибігали та ховалися від обстрілів за машинами, розповів Іван Федоров.

За словами мера, росіяни навмисно випустили із Василівки багато автівок і в "сірій" зоні обстріляли їх із відстані 50–100 м. Багато охочих евакуюватися злякалися обстрілів і поїхали у зворотному напрямку. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на окупованих територіях вдалися до нового терору. Життя людей під загрозою – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі