субота, 03 вересня 2022 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У села під Мелітополем масово звозять окупантів. Кадировці їдуть із сім'ями – ЗМІ

У села під Мелітополем масово звозять окупантів. Кадировці їдуть із сім'ями – ЗМІ
ЗМІ повідомило, що у села навколо Мелітополя масово завозять російських окупантів. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські окупанти масово з'їжджаються до сіл навколо тимчасово окупованого Мелітополя в Запорізькій області. Вони селяться просто в будинках місцевих мешканців, а людей виганяють на двір.

Також у селах Мелітопольського, Василівського й Пологівського районів фіксують великий наплив військової техніки ворога, пише місцеве видання "РИА Мелитополь".

Окупанти розміщують свою техніку в тракторних бригадах, водночас змушують забирати всю сільськогосподарську техніку.

За словами місцевих жителів, окупанти одразу ж виявляють дух "русского мира" і після "заселення" ходять селом у пошуках алкоголю. Наприклад, у Степанівці Мелітопольського району. Там окупанти не встигли "розселитися", як одразу пішли добувати самогон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ влаштували росіянам у Мелітополі "пекельну ніч": перші подробиці

"Вільно почуваються військові Росії й у Михайлівці, куди завезли чеченців, дагестанців, осетин разом із сім'ями. Можливо, їх перекинули з Мелітополя", – ідеться в дописі.

На околицях "заселених" сіл окупанти облаштовують укріплення.

"Аналогічна ситуація і в районі Токмака, де в села, розташовані ближче до Мелітополя, щодня завозять військових Росії. Дорогою з Токмака до Мелітополя загарбники розміщують батареї гаубиць і роблять укріплення", – додали журналісти.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили й не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна "влада" погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Окрім того, колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «У села під Мелітополем масово звозять окупантів. Кадировці їдуть із сім'ями – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі