вівторок, 30 серпня 2022 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли евакуаційну колону

Росіяни обстріляли евакуаційну колону
Російські окупанти обстріляли цивільних з відстані 50-100 м. Фото: pixabay.com

Вчора на виїзді із міста Василівка Запорізької області російські військові обстріляли автомобілі з цивільними людьми, які їхали в евакуаційній колоні.

Люди вибігали та ховалися від обстрілів за машинами. Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Росіяни навмисно випустили із Василівки багато автівок і в "сірій" зоні обстріляли їх із відстані 50-100 м.

Багато охочих евакуюватися злякалися обстрілів і поїхали у зворотньому напрямку.

"На щастя постраждалих немає. Але ми розуміємо, рашисти роблять все, щоб люди не хотіли виїжджати з тимчасово окупованої території, щоб там їх використовувати як заручників", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи викрадають вчителів в Енергодарі

Мелітополь є евакуаційним вузлом, сказав мер.

"Після Мелітополя люди їдуть до Василівки, безпосередньо з якої виїжджають через єдину артерію до підконтрольної території уряду України", – сказав Федоров.

1 серпня російські військові розстріляли евакуаційний мікроавтобус із цивільними біля селища Довгове на Херсонщині. Люди намагалися виїхати з окупованого Старосілля. Загинули троє людей.

Також цього місяця автобус із переселенцями у Запорізькій області потрапив під артилерійський обстріл окупантів. Українці їхали на автобусі з тимчасово окупованого Мелітополя.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли евакуаційну колону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі