середа, 09 липня 2014 12:54

У Криму незгідних прийняти громадянство РФ мордують у СІЗО (документ)

На адресу українського омбудсмена Валерії Лутковської надійшов колективний лист від понад 400 осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі в Криму і стверджують, що зазнають тортур через громадянство України.

Про це інформує прес-служба омбудсмена.

Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової з пропозицією організувати спільну перевірку дотримання прав і свобод осіб, які утримуються в пенітенціарних установах Автономної Республіки Крим.

Основною метою цієї перевірки, на думку Лутковської, міг би стати моніторинг умов утримання зазначених осіб, а також фактів дискримінації, неналежного поводження та застосування тортур.

Зазначається, що на адресу українського омбудсмена надходять численні звернення від громадян України, які тримаються в пенітенціарних установах Криму.

Зокрема, 3 липня надійшло колективне звернення за підписом понад 400 осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі м. Сімферополя.

"Зазначена категорія громадян України скаржиться на дискримінацію стосовно них за ознакою належності до громадянства України. Ті, хто відмовляється від прийняття громадянства Російської Федерації, зазнають жорстокого поводження", – йдеться у листі Лутковської.

 

 

Зараз ви читаєте новину «У Криму незгідних прийняти громадянство РФ мордують у СІЗО (документ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі